Beton polimer

Cu siguranta ca v-ati intrebat cum se poate realiza un proiect de pavare cu beton amprentat aplicat pe suprafete verticale.

Raspunsul este oferit de centrala pentru betoane care prepara la cerere un anumit tip de beton ce poate fi pus in opera in plan vertical. Este betonul polimer, un derivat al betonului obisnuit, ce este denumit si polimeric.

Cu acest produs se pot acoperi si realiza modele amprentate in plan vertical pe garduri, brauri de constructii, stalpi, socluri, etc.

gard in beton polimer

Definitie produs

Procedura de amprentare in plan vertical este parte integrata a solutiilor tehnologice prin care o anumita reteta pentru beton poate fi imprimata coloristic si ca model dupa dorinta beneficiarului.

Fiind vorba despre o amenajare realizata la exterior, la care se adauga efectul gravitational al punerii in opera, este necesara o combinatie de materiale durabile.

In practica, centrala pentru prepararea betoanelor realizeaza o reteta ce include un liant performant care permite ulterior aplicarea unui strat de colorant ce va fi imprimat cu modelul de matrita dorit.

Cereti cotatie de pret, gratuit!

Lucrarea este cunoscuta si drept amprentare pe verticala si isi bazeaza rezultatele foarte bune pe tehnica de producere si punere in opera a betonului polimer.

Vom arata in continuare de ce este recomandat acest produs si care sunt caracteristicile ce-i confera durabilitate si aspect estetic special.

trepte beton polimer

Caracteristici

Avand in vedere ca betonul polimer este baza de lucru pentru amprentarea pe verticala, este de inteles ca o parte dintre avantajele betonului amprentat clasic folosit pentru alei, terase si alte suprafete plane, se vor transfera si spre acest tip de lucrare.

Ce trebuie remarcat se refera la modalitatea de preparare si punere in opera. Se subintelege ca o astfel de lucrare va fi realizata cu un partener profesionist, altfel neajunsurile vor aparea in scurta vreme.

Orice incercare de preparare in regie proprie a betonului polimer are sanse mari sa fie un esec. Este vorba atat de materialele inglobate in reteta, cat si de proportiile cu care acestea contribuie la obtinerea produsului.

Urmatoarele caracteristici sunt recunoscute si apreciate de toti clientii:

  • Punere in opera pe suprafete verticale si amprentare directa.
  • Oferta variata de culori asortabile cu restul amenajarilor exterioare.
  • Gama indestulatoare de imitatii de materiale de constructie sau forme.
  • Net superior ca rezistenta in timp comparativ cu orice tencuiala decorativa.
  • Costuri usor de sustinut chiar si pentru acoperiri de suprafete mari.
  • Timp convenabil de executie pana la darea in folosire.
  • Rezista excelent la actiunea factorilor de mediu.
  • Foarte simplu de intretinut si cu costuri minime.
  • Adaptabilitate perfecta ca design gratie paletei de culori si modele de matrite.
  • In cazuri speciale este cel mai bun beton pentru completarea sau repararea betonului amprentat aplicat in plan orizontal.
Cereti cotatie de pret, gratuit!

Culori si imitatii

Colorantul intaritor are dubla responsabilitate. Va aduce in prim plan culoarea pe care o veti admira dupa terminarea lucrarii si va intari suprafata in asemenea maniera incat durabilitatea produsului se va extinde in ani la rand.

culori

Pigmenul de culoare il veti putea alege in concordanta cu planul general de design al zonei in care se aplica pe suprafete verticale betonul polimer finisat prin amprentare.

Este important sa verificati de la bun inceput impreuna cu echipa de lucru daca nuanta de culoare preferata este disponibila. La fel trebuie procedat si pentru gasirea modelului care urmeaza sa fie amprentat.

Imitatiile sunt atat de variate incat este posibil ca in combinatie anumite culori sa va schimbati preferinta initiala.

In cea mai mare parte dintre situatii paleta de culori si modele ce pot fi imitate prin amprentarea betonului polimeric acopera preferintele clientilor.

La culori se poate opta pentru nuante de crem, visiniu, rosu, maro, galben, gri, negru, portocaliu, etc. La imitatii sunt disponibile amprentari de tip lemn, marmura, granit, piatra de rau, gresie, etc.

Pentru situatii in care nu aveti inca o opinie clara in privinta alegerii de culori si imitatii, echipa profesionista este disponibila sa ofere consultanta gratuita!

soclu casa

Unde este aplicat?

Domeniile de aplicare pentru amprentarea cu beton polimer sunt strans legate de suprafetele construite in plan vertical.

Spre exemplu stalpii care sustin gardul din metal al proprietatii, soclul (braul) constructiei, gardul din caramida sau prefabricate, contra-treptele, etc.

De regula scopul acestei lucrari este de a realiza o simetrie estetica intre suprafetele orizontale pe care s-a montat deja beton amprentat.

Cereti cotatie de pret, gratuit!

Cat costa?

Costurile se vor calcula in functie de suprafata ce va intra in procedura de amprentare beton polimer. Echipa noastra va determina cu exactitate aceasta suprafata exprimata in m2 si va realiza gratuit un deviz de lucrari, fara ca dumneavoastra sa aveti vreo obligatie in a-l accepta.